Beautiful * Monster }










profile friends entry dashboard followers facebook twitter older newer
❁ Bak kata cg anuar ..
Wednesday, October 26 | 09:27

First of all.
Siapa Cg Anuar? He's my teacher, my adviser.


Banyak perkara yang dah jadi sepanjang bulan Ogos , September & Oktober
dekat maktab.
Since blog baru dah siap diedit
(Tak tidur sepanjang malam kot nak siapkan blog jadi lawalawa mcm ni
walaupun aku tahu tak lah lawa mana.)
Emm. K.

So aku nak start lah, progress utk contengmonteng blog aku ni

*hayati masa lalu sambil pejam mata dan tersenyum

Apa yg jadi ?

Pengakap jambore berlawan di mersing
Jauh kann ?
Jealous jugak lah sebenarnya
Walaupun tak menang tapi aku tabik salutttteee dekat diaorang
Berjaya mendapat tempat yg boleh membanggakan warga pdrm
Especially malam kebudayaan
Walaupun aku tak tengok
Tapi kalau ikut ceritacerita yg aku dengar
Memang best persembahan wakil mrsm pdrm ni
Sebab budak pengkalan chepa pun kata syok
Well, kalau budak pkp pun dah kata macam tu
It means memang ye lah kan
Bak kata cg anuar
'bagus ye bagus'

Then, kursus kepimpinan
Diaorang ni pergi lawan dekat kelantan kalau tak silap
or terengganu
Aku tak ingat. Maaf.
Berjaya memenangi persembahan 1 Malaysia
Memang layak pun diaorang menang
Ada melayu, india, cina.
Siap ada rap lagi.
Tahniah
Bak kata cg anuar
'bagus ye bagus'

Kadet polis pulak
Mendapat tempat kedua keseluruhan
bomm ! boomm !
Nah bunga api untuk pasukan kontijen kor kader polis mrsm pdrm
Diadakan di serting
Jauh jugak tu
3 org dari pasukan menembak berjaya mendapat medal penembak terbaik
Syazwan F4 - no5
budak F2 (tak tahu nama. maaf.) - no2
Faisal F2 - tempat pertama
Comel budak faisal ni
Kecil orangnya
Tahniah diucapkan
Kumpulan menembak juga menang tempat pertama mengalahkan kontijen-kontijen mrsm lain
Alhamdulillah
Kontijen kawad mendapat tempat ketiga setelah dikhianati
Kisah ini, tak payah cerita lah
Tapi, Noor Amirah binti Hamzah berjaya dinobatkan sebagai skuad leader terbaik!
Hebat.
Ini video waktu dorang kawad final round
video

Aku bangga
Cikgu bangga
Pengetua bangga
Satu maktab bangga
Satu kem bangga
Banyak lagi diarang menang
Mara lasak lah apa lah
Bak kata cg anuar
'bagus ye bagus'


Next
*yg ni bersemangat sikit
Kelab karate do telah memperoleh 1 emas, 2 perak, 7 gangsa
Yg telah diadakan di Centre Square, sg petani .
(sempat shopping sakan dkt situ jugak :D )
Malas nak ulas panjang
Aku belanja satu gambar

Alhamdulillah.
Gangsa pun gangsa lah
Sakit jugak kena tibai dengan cina sebelah tu
Tak ada lah
Hiperbola je.
Tengok perempuan hujung kanan
Itu Dashinee Nair
Menang emas
Sebelah aku pulak tu Hemala
Dia dapat tempat keempat
Ramai yg pergi dapat pingat
Sebelah Hemala tu, Sir Rosnan, Coach kami.
Bak kata cg anuar
'bagus ye bagus'


Apa lagi?


Pandu puteri
Diaorang lawan dekat jeli tempat sobri anak sidi ahmad
Dapat tempat ketiga keseluruhan
Menang masakan rimba
Maza yahaya and the geng
Bak kata Cg Anuar
"bagus ye bagus" 
Bila agaknya beta dapat merasa air tangan puteri-puteri ini.
Banyak lagi yang puteri-puteri ni menang
Tahniah diucapkan.


Seterusnya
UNGA
Keseluruhan dimenangi oleh team USA yg diketuai oleh asyraf
Lelaki ini hebat
Fasih sangat berbahasa english


Tengok hadiah apa group kami dapat
Warna hijau itu token of appreciation RM50
Semua group dapat sebab bagi kerjasama yg sangat-sangat kreatif
Yg warna biru sebelah kiri tu
Category exhibition
Board presentation
Alhamdulillah
Gabungan antara aku, ikhwan dan den
Terima kasih diucapkan kpd ikhwan cha dgn payen sbb semangat buat short movie
Moment paling best bila judges cakap "okay. presentation yg sangat bagus dan jelas."
Bak kata cg anuar
'bagus ye bagus'
RM40 untuk tempat kedua
Tempat pertama dimenangi team Jepun
3rd rusia presented by shuru

Yg ni untuk apa pulak?
Alhamdulillah
I won the best speaker (female) category
Maaf. Bukan nak berlagak.
Cuma mahu kongsi rasa bahagia




Dua gambar atas ni pulak
Kelas batani dan kindi
Buat bbq dkt rumah Sir Amzar
Rewang macam makcik makcik
Kalau cg anuar nampak mesti dia kte bagus
gambar kaum Adam tak ada. Diaorang tengah bakar ayam dekat luar.

Banyak lagi yang dah berlaku sepanjang 2 bulan setengah ni.
Pasal sukan
Rugby laki, rugby perempuan, sofbol.
Macam-macam.
Semua membanggakan.
Bak kata cg anuar
'bagus ye bagus'

Aku pun dah tak larat nak conteng.
Setakat ni je lah, aku undur diri dulu.
As conclusion
Nak berjaya kena lah usaha
In shaa Allah membuahkan hasil nanti

Oh tak dilupa juga kepada pelajar F5
Sebab berjaya dapat tempat ke11 dari 39 buah maktab
Bak kata cg anuar
'bagus ye bagus'
Anda memang hebat.
Tahniah.




Sekian.
Fasha Roslan.